Προϊόντα Περιποίησης Σώματος & Προσώπου Αρώματα, Αρωματικά Χώρου, Σαπούνια, Τσάντες

Επικοινωνία

210 5757 292
[email protected]
Παναγή Τσαλδάρη 49 , 12134 , Περιστέρι

Follow Us

Φίλτρα
show blocks helper
  
  
  /  corona di fiori   /  Ένα γάλα, διαφορετικό από όλα τ’άλλα!

Ένα γάλα, διαφορετικό από όλα τ’άλλα!

Το γάλα γαϊδούρας χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο σαν τροφή, φάρμακο και καλλυντικό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ο Ιπποκράτης το συνιστούσε για διάφορες παθήσεις (πόνοι αρθρίτιδας, επούλωση πληγών), ενώ στην Αρχαία Ρώμη το θεωρούσαν ως ποτό για την αριστοκρατία. Πολλές ιστορικές προσωπικότητες προτιμούσαν ξεκάθαρα το γάλα γαϊδούρας, όπως ο βασιλιάς Φραγκίσκος ο Α, η Κλεοπάτρα, ο Λουδοβίκος, ο Βαν Γκογκ και πολλοί άλλοι.  Είναι γνωστό ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα της αρχαίας Αιγύπτου, έκανε καθημερινά μπάνιο με αυτό, καθώς όπως λέει ο μύθος, όπου κι αν ταξίδευε διέταζε κι έπαιρνε μαζί της 500 γαϊδούρια για να εξασφαλίζει την καθημερινή διατήρηση της   ομορφιάς και την νεότητα της επιδερμίδας της.

Οι Ιδιότητές του:

  • Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυσοζύμη, ένα ένζυμο με αντιμικροβιακή δράση και σε θρεονίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη σωστή πέψη και στη δημιουργία κολλαγόνου. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, και E.
  • Ένα λίτρο γάλα γαϊδούρας κοστίζει από 30 μέχρι και 100 ευρώ. Γιατί είναι τόσο ακριβό; Κάθε γαϊδούρι χρειάζεται την ίδια σχεδόν ποσότητα τροφής με μια αγελάδα και δίνει τριάντα φορές λιγότερο γάλα (περίπου 1 λίτρο). Έπειτα, με το μισό από αυτό ταΐζονται τα μικρά γαϊδουράκια και το υπόλοιπο είναι προς διάθεση στους καταναλωτές. Πρόκειται, λοιπόν, για σπάνιο αγαθό, με την προσφορά να είναι πολύ μικρότερη από τη ζήτηση.
  • Η υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνεςφωσφολιπίδια και κηραμίδια (που συνθέτουν κατά το ήμισυ την κερατίνη στιβάδα της επιδερμίδας και αποτρέπουν την αφυδάτωση της), το καθιστούν εξαιρετική πρώτη ύλη στην κοσμετολογία. Χρησιμοποιείται σαν βάση για προϊόντα κατά της γήρανσης, της θεραπείας των ρυτίδων και την αναγέννηση του δέρματος.
  • Επιδερμίδες που εμφανίζουν αλλεργικές αντιδράσεις σε άλλες πρώτες ύλες είναι πολύ πιο δεκτικές στο γάλα γαϊδούρας, ενώ είναι διαχρονικά αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, της ακμής, σε πληγές, δέρματα με εκζέματα ή ψωρίαση και πολλά άλλα. Οι πρόγονοι µας το έπιναν για να θεραπεύσουν τον κοκίτη.

Στην Ελλάδα, η απελευθέρωση της επεξεργασίας, πώλησης και διάθεσης του γάλατος γαϊδούρας είναι σε ισχύ από το Φεβρουάριο του 2014.

X